Krispigt god och nyttig granola (müsli)

Här kommer ett recept på en sanslöst god granola. En perfekt energikick att starta dagen med eller som mellanmål. Skillnaden mellan granola och müsli är att i en granola så rostas nötter och frön tillsammans med bl a honung, olja eller kokosfett medans i en müsli så blandas ingredienserna råa. Är det nötter eller fröer du inte gillar eller tål i vårt recept kan du byta ut med något motsvarande. Serveras med filmjölk eller yoghurt och toppa gärna din granola med torkade elller färska frukter och bär. Ett annat tips är att strö lite granola över vaniljglass tillsammans med lite färska bär. Supergott!

  • 200 g paranötter eller mandel
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g pecannötter
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 msk kokosfett
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl rostade kokosskivor

Gör så här:

  1. Hacka samtliga nötter grovt för hand.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna och fröna var för sig i omgångar.
  3. Tillsätt kokosfettet i varje omgång och strö även på kryddor.
  4. Ringla till sist över honungen och blanda ner kokosflingor samt kokosskivorna.
  5. Låt kallna och förvara i en glasburk med lock.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln