Våffeldax!

Idag är det våffeldagen och varför inte ljusa upp den dystra tillvaron vi nu befinner oss i med några härligt frasiga våfflor med sylt och grädde.
Ska man tro historien varför vi ska käka våfflor just i dag så sägs det vara en språklig förvrängning eller feltolkning av den ursprungliga kristna Vår Fru-dagen (Marie bebådelsedag). 
Söker du våffelrecept på nätet så finns det en rad varianter, bl a med eller utan ägg. Du har säkert ditt favoritrecept. Vårt recept är med ägg samt även en gnutta salt och socker som vi tycker ger både frasiga och lite mer smakrika våfflor.
Kämpa på & håll modet uppe! Ulrika o Fredrik

8 våfflor:

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg

Att servera till:

  • 3 dl vispgrädde
  • Sylt efter tycke och smak
  • och/ eller lite färska bär

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt sedan svalna något.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en stor skål/ bunke.
  3. Vispa ner äggen och hälften av mjölken i mjölblandningen. När du har fått ihop en jämn smet tillsätt det smälta smöret och resterande mjölk. Vispa ihop Låt gärna smeten stå och vila i kylskåp en stund (10-20 minuter eller längre)
  4. Håll gräddade våfflor varma i ugnen (75°C) så de behåller sin frasighet. 

Servera med vispad grädde, sylt och/ eller lite färska bär.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln