GRILLAD VÅRKYCKLING MED KULLASPARRIS & PICKLAD VIKENGURKA
Alltså. Supersmå kycklingar med ett supermört kött. Hur gör man? Tja, det bästa man antagligen kan göra är att köra dem i den sous vide, upp till max 73 grader ca 1,5 tim, och sen grilla på dem i ugn 275 grader grill ca 7 min (för ytans skull). Men. Idag grillar vi dem på kolgrill och det bästa du kan göra då är att hålla temperaturen nere så mycket det bara går, ca 150-175° i ca 45-60 min. Här får man kolla lite när kycklingen släpper från benet.
4 personer:
- 4 vårkycklingar
- 2 gurkor
- Ca 3 potatisar per man
- Sparris, ca 3 hela per man
- Smör 400g
- Persilja två krukor
- Salt
- Ättika
- Strösocker
- Vatten
Gör så här:
Picklad gurka:
- Blanda en 1 2 3- lag:
- En del ättika, två delar socker, tre delar vatten. Se till att sockret löst sig.
- Hyvla av gurkan skalet med en osthyvel. Hyvla därefter gurkan på längden. Lägg gurkan i lagen. Låt stå.
- Ta vårkycklingen och rubba in med salt och peppar.
- Klyv potatisen längs den lite plattare sidan. Salta, peppra och hacka persilja fint, lägg allt i en plastpåse, tillsätt olja och skaka runt så att allt fördelar sig. Tillsätt finhackad vitlök om du vill. Låt stå.
- Grilla kycklingen varsamt under ca 45-60 min (beroende på din temp på grillen) tills den känns färdig. Samtidigt som du börjar grilla kycklingen sätter du in potatisen i ugn på ca 225°. De snittade ytorna uppåt. lägg sparrisarna på grillen eller i ugnen när ca tio min återstår. Knipsa fina bitar av den och lägg upp vid servering.
- Tillsätt ditt eget goda kryddade persiljesmör (egen kryddning är alltid bäst)
GÖR DITT EGET KRYDDSMÖR
En liten film om hur du snabbt och enkelt gör ditt eget smör som du sedan kan smaksätta hur du vill.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
-
orolig person » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Är receptet för 8 eller för 4 personer ? på ingredienserna står det 8 sen när ma..”
-
Fredrik » MOLTAS NYÅRSTIPS- FRENCH ´75: ”Låter fantastiskt gott Mårten. Gott nytt! //Per o Fredrik”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
grillad abborre i folie saint agur gambas varma hallon ponzu vegetarisk soppa burgare vitaminboost japanskt pumpasoppa parfait picklad gurka sillinläggningar vegetarisk, lättbakat fiskfond vermouth kolakräm ceviche vegetarisk pizza ramslökspesto gäddrecept couscous halloncurd pizzadeg sojabönor paj med spenat och västerbottensost griskött råstekt potatis chokladtårta huvudrätt gulaschsoppa hälleflundra aubergine tomatsallad müsli egg toddy cocoschutney crème brûllée ugnstekt lax på landet majs indisk mat kalvlever rulltårta chutney, gravlax blåmusslor frittata panko grön ärtsoppa grillad flankstek körsbär butternutpumpa gremolata julsill ramslökssoppa entrecote vårkyckling saffran chokladmousse potatisstomp brytbröd mozarella semlor havskräftor gambero chorizo pavlova hasselbackspotatis fudge apfelstrudelpaj makrill oxbringa pannbiff mörk choklad räkor vaktelägg mozzarella korv mumma glaze pastarecept tomater tomatsalsa struvor recept kycklingsallad hallonsylt nyårsdessert gravlaxsås daal kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rabarberpaj oxfilé rödkål högrev apelsinmarmelad persika kokosmjölk picklad rödlök tartlett crème ninon flankstek melon tapenade lingonparfait kryddsmör mousse blomkål, majonnäas pulled lussekatter brynt smör långpannebröd pesto negroni sour grillade citroner tomatsås matvete lamm pepparrotssås våfflor godis ljuvliga smaker fiskpågrillen rimmad oxbringa kaka, brownie melanzane tomat- & jordgubbssallad wok juldryck salsa indiskt morötter vaniljsås fromage potatismos gravad lax bläckfisk morotssoppa parmesan whiskey reportage parmaskinka bullar ramslöksrecept pepparrot rotfrukter rom flädersaft sopprecept marmelad citron midsommarmat buljong kantareller karl johan svamp hallonsås kullasparris hollandaisesås medelhavet vit sparris sorbet pasta med räkor fläder svamp tartar 1-2-3-lag fiskgryta cheesecake brunsås välkomstdrink västerbottensost pilgrimsmusslor nässelsoppa festrätt saft festmåltid julgodis hummer entrérätt munsbit grön sparris gåsamiddag tagliatelle frukost frukt & bär picklat fond champagne gåsmeny sillrecept fondspara picklad insjöfisk jordgubbar sommarmat, potatis hallon husmanskost sill starters torsk nötkött glassdessert skaldjur drinkrecept ramslök kyckling kötträtt sallad nybakat primör soppor laxrecept vegetariskt oxkött köttrecept pastarätt bakning baka fisk & skaldjur vegetarisk efterrätt dessert fiskrecept fisk såsrecept nyårsmeny förrätt pasta soppa drinkar grill dryck cocktails lax sommardessert asiatiskt moltas drinktips doften av nybakat bröd choklad bröd julmat lakrits, nu är det jul igen kycklingrätt sparris glass sommarmat nötter tårtor brödbak ramslöksolja apelsin äpplen spenat mango äppeldessert fågelrecept kallrökt lax drinktilltugg chokladdessert nypotatis rabarber äppelkaka paj sockerlag kolasås bär romtopf hummerfond äppelpaj laxrätter äppeltarte grytor nässlor maräng negroni blåbär vegetarisk pasta nygrillat höstmat gös sylt rödbetor björnbär ugnsbakade rotfrukter lök pizza avocado gin på grillen apetizer grillat ingefära basilika abborre alla hjärtans dag kakor toscakaka sjögräsnudlar fisk&skaldjur torskrygg gräddsås långkok inläggning scampi citrondessert matjesill köttrecept,kött löksoppa tournedos sockerkaka potatisrätt ciabatta kalvleveranglais torskrecept mangosallad salsiccia prosecco blommor i maten skaldjurssås rödvinssås wokgrönsaker karré apfelstrudel biskvi gås, slottsstek grillad makrill gäddqueneller pocherat ägg bouillabaisse semla nektariner kalix löjrom risotto hjorthornssalt skåne grillad entrecote färskost på filmjölk fruktsallad 5-minuterssill skaldjursfond ugnsrostade pumpa sashimi hallå! thai basil whiskey sour mingelrätt svamprecept portvinsmarinerad flarn jätteräkor ansjovis fisk i folie hummus calemare roscofflök hummersoppa mandelpotatis chokladflarn kalvbräss jordärtskocka koka hummer granola gratäng lasagne honeysuckle mazarin kycklingwok dekoration italienskt byxad tosca nudlar långgrillad torskrätt vit choklad grillad gås fisksoppa lammracks queneller pressgurka räkor, campari vikingfågel bröd recept rödlök kesella smoothie oxkind matbloggpriset heiße liebe pannacotta lingon ost, salmalax på tallriken paella bresaola majonnäs vinägrett gubbröra potatispuré rödbetshummus spanien hummer recept pepparrotssmör citrus citronmarinerad björnbärsmarmelad karamelliserad mexikanskt flädersorbet ätliga blommor kräftsås mazarinkaka dekorera med blommor sandefjordsås gåsagille stekar romsås gädda kola & knäck bouillabaisse med havskräfta & aioli lakritscheesecake granatäpple fikon löjrom torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest stekt strömming fastlagsbulle lantbruk tortillas färskost rårörda lingon smoothie med spenat mango och ingefära oxfond bearnaisesås senapscreme jästpannkakor rabarberkräm oliv- & basilikatapenade kantarelltoast matblogg parmesanstänger fritterad omelett