GRILLAD VÅRKYCKLING MED KULLASPARRIS & PICKLAD VIKENGURKA
Alltså. Supersmå kycklingar med ett supermört kött. Hur gör man? Tja, det bästa man antagligen kan göra är att köra dem i den sous vide, upp till max 73 grader ca 1,5 tim, och sen grilla på dem i ugn 275 grader grill ca 7 min (för ytans skull). Men. Idag grillar vi dem på kolgrill och det bästa du kan göra då är att hålla temperaturen nere så mycket det bara går, ca 150-175° i ca 45-60 min. Här får man kolla lite när kycklingen släpper från benet.
4 personer:
- 4 vårkycklingar
- 2 gurkor
- Ca 3 potatisar per man
- Sparris, ca 3 hela per man
- Smör 400g
- Persilja två krukor
- Salt
- Ättika
- Strösocker
- Vatten
Gör så här:
Picklad gurka:
- Blanda en 1 2 3- lag:
- En del ättika, två delar socker, tre delar vatten. Se till att sockret löst sig.
- Hyvla av gurkan skalet med en osthyvel. Hyvla därefter gurkan på längden. Lägg gurkan i lagen. Låt stå.
- Ta vårkycklingen och rubba in med salt och peppar.
- Klyv potatisen längs den lite plattare sidan. Salta, peppra och hacka persilja fint, lägg allt i en plastpåse, tillsätt olja och skaka runt så att allt fördelar sig. Tillsätt finhackad vitlök om du vill. Låt stå.
- Grilla kycklingen varsamt under ca 45-60 min (beroende på din temp på grillen) tills den känns färdig. Samtidigt som du börjar grilla kycklingen sätter du in potatisen i ugn på ca 225°. De snittade ytorna uppåt. lägg sparrisarna på grillen eller i ugnen när ca tio min återstår. Knipsa fina bitar av den och lägg upp vid servering.
- Tillsätt ditt eget goda kryddade persiljesmör (egen kryddning är alltid bäst)
GÖR DITT EGET KRYDDSMÖR
En liten film om hur du snabbt och enkelt gör ditt eget smör som du sedan kan smaksätta hur du vill.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Alexander Jensen » MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR: ”Ska det vara 5 dl äggvita? 8,5 dl får nog inte plats i en halvliters sifon :o”
-
Simnon » HUMMERSOPPA MED FÄNKÅL, PERNOD & CHILI: ”Rigtig fin recept Ha en fin dag”
-
Simon » ULRIKA GÖR COMEBACK!: ”Rigtig god recept!”
-
Rickard Hermansson » DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE: ”DRUMSTICKS MED ALABAMA WHITESAUCE De här låter ju riktigt goda. Vad kör du för k..”
-
Fredrik Rege » 12-SLAGET MED OST & CHAMPAGNE! SKÅL & GOTT NYTT ÅR!: ”Tack Fredrik! Ja, gör det, det är ett av våra favoritrecept. En magisk kombo, om..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
bouillabaisse med havskräfta & aioli grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming pannbiff mörk choklad sandefjordsås romsås mazarin honeysuckle kräftsås falukorv tomatsalsa struvor sojasås vaktelägg tomatsallad pepparrotssmör gravlaxsås calemare praliner potatispuré jätteräkor insjökräftor vaniljsås frittata picklad rödlök tartlett grön ärtsoppa frukt tapenade lingonparfait julsill matblogg ponzu lättbakat getost körsbär bröd recept kalix löjrom campari vårprimörer pizzadeg smoothie kesella kolakräm potatisstomp biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake nudlar rödvinssås fikon rökt kycklingwok juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor granola räkor ätliga blommor mandelpotatis gravad lax bläckfisk ostkaka ugnstekt lax saint agur cocoschutney högrev ciabatta svamprecept oliv- & basilikatapenade indisk mat crème ninon päron majonnäas parfait picklad gurka flarn på tallriken persika färskost på filmjölk tortillas lussekatter vegetarisk, gambero ramslökspesto foccacia rödlök bouillabaisse kola & knäck hjorthornssalt ceviche råstekt potatis mozarella kladdkaka couscous halloncurd wokgrönsaker skaldjurssås fiskpågrillen mexikanskt jordärtskocka crème brûllée dekoration hummer recept kalvbräss prosecco potatismos gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss citronmarinerad omelett panko paella hummus rabarberpaj ugnsrostade gremolata pannacotta anklever ost, grillad entrecote fiskfond sillinläggningar rött vin grillad flankstek färskost vikingfågel vermouth ramslökssoppa pressgurka gäddrecept pannkakor långkok sjögräsnudlar pilgrimsmusslor björnbär laxrätter oxfilé majonnäs indiskt matjesill alla hjärtans dag apetizer reportage vegetarisk pasta havskräftor välkomstdrink brunsås parmaskinka äppeltarte hummerfond romtopf ugnsbakade rotfrukter pasta med räkor whiskey parmesan ostar pizza hallonsås semla hälleflundra avocado medelhavet äppelpaj kakor saft blåmusslor potatisrätt kantarelltoast basilika risotto gin grillat bullar äppelkaka tartar frukost fondspara munsbit godis torskrygg grön sparris gåsmeny äppeldessert gös midsommarmat nypotatis sockerlag spenat chokladtårta vit sparris västerbottensost hallonsylt fond picklad champagne sommarmat, sommarmat apelsin kolasås blåbär kalv nötkött grytor festmåltid glaze drinktilltugg entrérätt kycklingrätt sorbet starters nu är det jul igen doften av nybakat bröd torsk skaldjur ramslök lakrits, sallad bröd glassdessert vegetariskt nybakat griskött glass moltas drinktips soppor laxrecept cocktails svamp bbq pasta bakning oxkött grill vegetarisk såsrecept efterrätt fiskrecept förrätt dessert fisk & skaldjur köttrecept italienskt fisk nyårsmeny kötträtt baka sill drinkar soppa pastarätt choklad dryck lax gröna & sköna tillbehör hallon chokladdessert asiatiskt drinkrecept kyckling på grillen jordgubbar sylt husmanskost sommardessert potatis primör bär sillrecept brynt smör julmat tomater paj nötter brödbak pastarecept fläsk ramslöksolja rabarber festrätt kantareller tårtor insjöfisk slow cooking sparris cheesecake ost och vin karl johan svamp fågelrecept äpplen tårta fisk&skaldjur mango picklat marmelad citrondessert hummer nässlor maräng lamm kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle nyårsdessert gåsamiddag rårörda lingon kullasparris tomatsås 1-2-3-lag vegetarisk soppa citron rödbetor chutney, sopprecept majs karré toscakaka rom hollandaisesås gräddsås ramslöksrecept fiskgryta buljong scampi ägg fläder nässelsoppa julgodis lök kaka, våfflor fisksoppa negroni ingefära japanskt pulled höstmat skaldjursfond nyårsmat abborre ansjovis flädersaft rotfrukter torskrecept korv lammracks pepparrot pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest mousse vitaminboost långpannebröd sashimi hallå! varma hallon vårkyckling oxkind pumpasoppa apelsinmarmelad jästpannkakor daal lingon fromage ost parmesanstänger recept bresaola grillad abborre i folie kalla såser vinägrett gubbröra rulltårta coq au vin spanien tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy wok torskrätt mazarinkaka rimmad oxbringa grillad makrill chorizo apfelstrudel gåsagille pepparrotssås billig mat gäddqueneller slottsstek fruktsallad chokladmousse negroni sour löjrom innanlår melon lantbruk brytbröd senapscreme salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond entrecote pumpa brioche rabarberkräm burgare kokosmjölk chokladflarn rödbetshummus gambas fritterad fisk i folie mangosallad kalvlever löksoppa tournedos sockerkaka gratäng salsa mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad salsiccia makrill byxad brownie gulaschsoppa oxbringa grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj gås, nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg hasselbackspotatis heiße liebe pesto vegetarisk pizza blomkål, flankstek skåne matbloggpriset portvinsmarinerad tomatsoppa kryddsmör bearnaisesås butternutpumpa morotssoppa thai basil whiskey sour mingelrätt citrus kycklingsallad morötter rödkål flädersorbet kalvleveranglais roscofflök hummersoppa på landet blommor i maten aubergine ljuvliga smaker koka hummer müsli paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pavlova curry nektariner tosca räkor, gnocchi gädda fudge stekar