FÄNKÅLSTOPPADE GÄDDQUENELLER MED LAKRITS- OCH SKALDJURSSÅS
Riktigt lena gäddqueneller. Vi gör detta väldigt sällan, vilket är synd, dessa läckerheter förtjänar uppmärksamhet! Till quenellerna äter vi ronderad potatis och en skaldjurssås toppad med lite lakritspulver från Lakritsfabriken. Lite lakrits på en knivspets gifter sig otroligt väl med skaldjursfonden, dragon och fänkål. Makalöst!.
4 personer:
- Ca 700 g gäddfilé
- Potatis. Fast sort, gärna Amandine
- 6 dl vispgrädde
- 8 äggulor
- 20 finhackade dragonblad
- 2 tsk grovmortlad torr grönpeppar
- ½ mandolinad färsk fänkål till garnering
- Några dragonblad till garnering
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 200g smör
- 2-3 msk koncentrerad skaldjursfond (kolla receptet i "fondsparande")
- ½ tsk lakritspulver
Gör så här:
Gäddquenellerna:
- Mal gäddfilén 3 ggr på det finaste i din köttkvarn
- Lägg smeten i en matberedare och tillsätt äggulorna i smeten. Kör ett litet tag och tillsätt därefter all grädde. Kör allt till en jämn smet
- Blanda ner dragonhacket och grönpepparn så det fördelar sig i smeten.
- Gör vackra avlånga ägg av smeten med hjälp av två skedar som du håller smidiga med vatten. När alla quenellerna är klara, sjud dem i ca 6 min. Plocka upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
- Värm grädden i en panna. Låt därefter crème fraichen smälta i grädden, låt den inte koka.
- Häll i skaldjursfonden, rör om.
- Montera klickvis i smöret. Håll varm.
- Tillsätt lakritspulvret. Det är verkligen en smaksak hur mycket. Smaka av.
- Skär av ändarna, skala potatisen med raka snitt uppifrån och ner med en skalkniv.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 7 min, låt stå i det varma vattnet och gå klara. Kolla noga så att de inte blir för torra.
- Lägg tre queneller vacker på en tallrik, häll såsen försiktigt runt om, inte på.
- Garnera med den mandolinade fänkålen och några dragonblad, Servera potatisen separat vid sidan om.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
egg toddy björnbärsmarmelad melanzane tomat- & jordgubbssallad mexikanskt spanien prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta recept parmesanstänger rabarberpaj grillad abborre i folie bresaola lingon daal jästpannkakor vegetarisk soppa oxkind vårkyckling varma hallon grillad flankstek ost, grillad entrecote vitaminboost mousse färskost smoothie med spenat mango och ingefära pyttipanna torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest grillad gås vit choklad fastlagsbulle stekt strömming bouillabaisse med havskräfta & aioli tosca nektariner curry romsås pannbiff mumma matvete paj med spenat och västerbottensost koka hummer ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli hummersoppa roscofflök kalvleveranglais på landet ansjovis jätteräkor kycklingsallad citrus oxfilé tartlett grön ärtsoppa frittata picklad rödlök skaldjursfond julsill portvinsmarinerad frukt tapenade skåne körsbär lättbakat pesto heiße liebe blomkål, vegetarisk pizza smoothie kesella kolakräm potatisstomp hasselbackspotatis gås, biskvi semlor granatäpple lakritscheesecake rödvinssås fikon rökt oxbringa gulaschsoppa karamelliserad lasagne huvudrätt mozzarella salsiccia gratäng granola gravad lax bläckfisk mangosallad sockerkaka tournedos gambas rödbetshummus chokladflarn saint agur indisk mat crème ninon kokosmjölk burgare oxfond 5-minuterssill på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår kola & knäck hjorthornssalt ceviche slottsstek mozarella semla chorizo grillad makrill pepparrotssås mazarinkaka skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker medelhavet kakor saft majs rödbetor chutney, kantarelltoast 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter nyårsdessert indiskt abborre pulled japanskt apetizer ingefära välkomstdrink fisksoppa våfflor maräng lök julgodis nässelsoppa fläder pasta med räkor whiskey marmelad buljong ramslöksrecept brynt smör hollandaisesås rom tårta äpplen hallonsylt fond champagne gåsamiddag tartar frukost fondspara kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert sorbet midsommarmat picklat mango fisk&skaldjur vit sparris pastarecept glaze sillrecept nötter sparris slow cooking kycklingrätt insjöfisk tårtor blåbär kalv nötkött fläsk doften av nybakat bröd jordgubbar lakrits, starters torsk skaldjur potatis ramslök husmanskost asiatiskt bröd chokladdessert vegetariskt hallon moltas drinktips gröna & sköna tillbehör lax choklad drinkar pasta pastarätt oxkött baka nyårsmeny vegetarisk såsrecept efterrätt italienskt dessert fisk & skaldjur köttrecept fiskrecept fisk förrätt kötträtt grill bakning soppa bbq svamp dryck cocktails laxrecept soppor griskött nybakat på grillen glass sylt sallad sommardessert drinkrecept kyckling primör glassdessert julmat bär sill nu är det jul igen ramslöksolja tomater festrätt kantareller apelsin sommarmat paj sommarmat, entrérätt drinktilltugg brödbak festmåltid grytor chokladtårta spenat sockerlag nypotatis rabarber hummer gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning saffran frukt & bär tagliatelle äppelkaka bullar picklad karl johan svamp fågelrecept västerbottensost avocado gräddsås pizza hallonsås fiskgryta parmesan scampi gös citrondessert ugnsbakade rotfrukter romtopf hummerfond äppeltarte lamm brunsås parmaskinka negroni vegetarisk pasta höstmat reportage alla hjärtans dag matjesill majonnäs flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok pannkakor tomatsås grillat gin basilika citron potatisrätt blåmusslor äppelpaj sopprecept karré toscakaka rimmad oxbringa torskrätt hälleflundra råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel gåsagille bouillabaisse billig mat gäddqueneller gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter tortillas majonnäas päron salmalax flarn picklad gurka parfait oliv- & basilikatapenade svamprecept rabarberkräm fritterad fisk i folie ciabatta högrev cocoschutney mandelpotatis ugnstekt lax kalvlever löksoppa salsa ätliga blommor räkor kycklingwok dekorera med blommor köttbullar sojabönor juldryck nudlar makrill byxad brownie kaka, grillade citroner saffransbullar apfelstrudelpaj godis pizzadeg havskräftor nygrillat enkelt recept queneller pocherat ägg bröd recept vårprimörer campari kalix löjrom matbloggpriset flankstek bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg kryddsmör lingonparfait mingelrätt morotssoppa thai basil whiskey sour potatispuré vaniljsås morötter rödkål pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor falukorv kräftsås honeysuckle mazarin pavlova lammracks sandefjordsås mörk choklad stekar räkor, gnocchi gädda fudge pressgurka risotto gäddrecept långpannebröd ramslökssoppa vermouth vikingfågel pumpasoppa sashimi hallå! sillinläggningar fiskfond ugnsrostade apelsinmarmelad pannacotta gremolata panko omelett fromage hummus paella potatismos citronmarinerad vinägrett gubbröra kalvbräss hummer recept wok dekoration crème brûllée jordärtskocka