KLÄDESHOLMENS MATJESSILL PÅ SMÖRSTEKT KAVRING 

Nu är det Påsk! Det firar vi med en av de enklaste men definitivt godaste traditioner som finns. Sill. Vi använder hel filé av Klädesholmens matjessill eftersom den helt enkelt är den godaste i vårt tycke. Till vår glädje har Klädesholmen kommit ut med en portfölj inlagda sillar på Ica som alla är väl värda att prova. Heja!
Glad påsk önskar Per o Fredrik!

4 personer:

  • 8 skivor kavring
  • 4 hela matjessillfiléer
  • 150 g smör
  • 2-3 inlagda rödbetor (tärnas)
  • 1 dl kapris
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 äggulor
  • 1 knippe gräslök

Gör så här:

  1. Skär rödbetor i små tärningar, hacka gräslök och skiva rödlöken i tunna skivor.
  2. Skär brödet i ganska tunna skivor och skär bort kanterna. Stek brödskivorna på medelvärme i rikligt med smör tills brödet får härligt karamelliserade och frasiga ytor.
  3. Bryn smör. Smöret är klart när det får en gyllenbrun ton och en nötig doft. Ta omedelbart bort från plattan.
  4. Skär sillfiléerna i ca 1 1/2 cm bitar, gärna lite på snedden.
  5. Placera sillbitarna på de stekta bröskivorna. Servera tillbehören snyggt på tallrikar eller i skålar. Ringla brynt smör över mackorna och toppa med hackad gräslök.
Rätten avnjuts ljummen med en kall öl.  Även en iskall tuting av valfri sort är inte helt galet till  denna macka. Skål för vårens antågande!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln