MOLTAS TIPS PÅ NYÅRSDRINK: MANHATTAN

Välkommen till Påtallrikens nyårsmeny 22/23! Vi rivstartar nyårsaftonen med en Manhattan. En klassisk coctail från mitten av 1800-talet som består av whiskey eller bourbon, söt vermouth och några stänk angustura bitter. Coctailen serveras i ett martiniglas eller som på bilden i ett Nick & Nora coctailglas. Ett coctailkörsbär i botten hör också till. Skål och välkommen!

Ingredienser för 1 coctail:

  • 5 cl rye whiskey (kan bytas ut mot en bourbon) - Förslagsvis ”Bulleit rye whiskey”.
  • 2.5 cl söt röd vermouth - Förslagsvis ”Carpano antica formula” eller ”Martini Rosso”.
  • 3-4 droppar angostura bitter
  • 1 cocktailkörsbär
  • Apelsinskal och zest
  • Is

Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser i ett rörglas eller en liknande behållare i glas. Fyll rörglaset med så mycket is som möjligt och rör med en lång sked längs med sidorna av glaset, fort men försiktigt. Det är viktigt att inte vispa drinken utan att röra. 
  2. När drinken är kall, sila upp den i ett glas (gärna kylt i frysen), garnera med ett körsbär i botten av glaset och pressa en bit apelsinzest över för att få ut de doft-och smakrika oljor som finns där. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln