MOLTAS PRESENTERAR TVÅ LJUVLIGA SOMMARDRINKAR
Rabarber Sour & Alkoholfri Äppelsour
Här serverar vår eminente drinkexpert Moltas oss recepten på två helt ljuvliga sommardrinkar. Reaktionen från oss som fått ynnesten att smaka dessa båda "Sour-drinkar" är; Wow!
Onekligen ger toppingen av det ljuvliga äppelskummet en extra dimenssion, även om drinkarna är väldigt goda utan. För att få till detta fluffiga skum på bästa vis så krävs dessvärre att du har en gräddsifon till hands och det har väl kanske långt ifrån alla. Du kanske inte ens vet vad det är för något? En sifon kan beskrivas som en metallgasflaska som med hjälp av högt tryck, nästan genom magi, förvandlar t ex grädde eller äggvita till ett fluffigt skum. Alternativet till sifonskum är att vispa äggvitan hårt och blanda ner juice och sockerlag. Kan säkert funka men skummet blir nog tyvärr inte lika fluffigt och lent.
Till Rabarber Sour ska det vara gin som smaksätts av rabarber., så detta måste du förbereda innan. Dela rabarber som du lägger i en glasburk med lock. Häll på gin så att det täcker, på med locket och ställ i kyl 4-5 dagar.
Lycka till och ha en fortsatt fin sommar! // Moltas

Rabarber Sour, 1 drink:
- 5cl Rabarbergin
- 3cl Pressad Citron
- 2cl Sockerlag (1 del socker som löses upp i 1 del vatten)
Alkoholfri Äppelsour, 1 drink
- 5cl Äppelmust
- 3cl Pressad Citron
- 2cl sockerlag
- 2,5 dl sockerlag
- 1 dl äppeljuice
- 5 dl äggvita
Gör så här (gäller båda):
- Häll ingredienserna i en shaker och skaka tills kondens börjar bildas på shakern.
- Servera i ett glas med is (gärna en stor isbit. Finns speciella isbollformar att köpa).
- Häll ingredienserna i en sifon.
- Sätt på locket och skruva i en gräddpatron.
- Skaka om och ställ i kylen, en timme innan servering för bästa resultat.
- Ta ut och skaka igen precis innan servering. Toppa drinkarna med skum och servera omedelbart.
Om du inte har tillgång till en sifon så är drinkarna väldigt goda utan, men du kan prova att vispa ihop ingredienserna med elvisp men tyvärr inte med lika bra resultat.
Lycka till! // Moltas
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Fredrik » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Så kul att du gillade räkcevichen, Ingela Ulla Stina. Följ oss gärna på Instagra..”
-
Ingela Ulla Stina Johansson » RÄKCEVICHE MED AVOCADO & MANGO: ”Jättegott”
-
Fredrik/ På tallriken » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, spontant så låter det som du behöver addera lite mjöl i degen. Det är även ..”
-
Mikael » GÖR DIN EGEN PASTA!: ”Hej, gjorde pasta igår på ett recept med enbart durumvetemjöl, ägg och lite oliv..”
-
Fredrik/ På tallriken » LÖKSOPPA MED LAKRITS OCH ROSTADE MANDLAR: ”Hej, receptet på löksoppan ska vara till 8 pers om den ska vara som förrätt. Det..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skåne flankstek matbloggpriset kalix löjrom campari vårprimörer bröd recept pocherat ägg queneller enkelt recept nygrillat havskräftor pizzadeg godis apfelstrudelpaj saffransbullar grillade citroner kaka, brownie byxad makrill nudlar juldryck sojabönor köttbullar dekorera med blommor kycklingwok räkor ätliga blommor salsa löksoppa kalvlever ugnstekt lax mandelpotatis cocoschutney högrev ciabatta fisk i folie fritterad rabarberkräm svamprecept oliv- & basilikatapenade parfait picklad gurka flarn på tallriken persika pumpa entrecote lantbruk melon färskost på filmjölk löjrom negroni sour chokladmousse fruktsallad innanlår kola & knäck hjorthornssalt ceviche slottsstek mozarella semla chorizo grillad makrill pepparrotssås mazarinkaka skaldjurssås fiskpågrillen wokgrönsaker jordärtskocka crème brûllée dekoration wok spanien prosecco gravlax kalvlever,anglais,kalv,kalvbräss rulltårta gubbröra paella hummus fromage omelett panko gremolata pannacotta apelsinmarmelad oxkind vårkyckling varma hallon hallå! sashimi pumpasoppa vikingfågel vermouth ramslökssoppa långpannebröd gäddrecept risotto pressgurka fudge gädda gnocchi räkor, stekar mörk choklad sandefjordsås lammracks pavlova mazarin honeysuckle kräftsås falukorv ljuvliga smaker aubergine blommor i maten müsli koka hummer roscofflök kalvleveranglais på landet hummersoppa jätteräkor kycklingsallad citrus oxfilé whiskey sour thai basil morotssoppa mingelrätt lingonparfait kryddsmör tomatsoppa portvinsmarinerad frukt tapenade pulled japanskt apetizer ingefära välkomstdrink fisksoppa våfflor maräng lök romtopf ugnsbakade rotfrukter fläder pasta med räkor whiskey marmelad buljong fiskgryta hallonsås pizza gräddsås avocado toscakaka karré sopprecept äppelpaj blåmusslor potatisrätt citron vegetarisk soppa 1-2-3-lag kullasparris rårörda lingon cheesecake pepparrot pilgrimsmusslor korv björnbär laxrätter nyårsdessert indiskt abborre fondspara kolasås munsbit torskrygg nässlor äppeldessert hummer nypotatis sockerlag spenat chokladtårta grytor äpplen hallonsylt fond picklad bullar äppelkaka tagliatelle frukt & bär blåbär kalv nötkött fläsk festmåltid brödbak drinktilltugg entrérätt sommarmat, paj sommarmat apelsin lakrits, julmat nu är det jul igen jordgubbar ramslök husmanskost asiatiskt bröd sill torsk skaldjur potatis hallon glass på grillen nybakat soppor laxrecept cocktails svamp drinkar bbq bakning grill kötträtt nyårsmeny fisk efterrätt köttrecept dessert fisk & skaldjur italienskt fiskrecept förrätt såsrecept vegetarisk baka oxkött soppa pasta pastarätt choklad lax gröna & sköna tillbehör dryck vegetariskt moltas drinktips griskött drinkrecept kyckling primör glassdessert chokladdessert sylt sallad sommardessert bär doften av nybakat bröd starters tomater tårtor insjöfisk kycklingrätt slow cooking sparris nötter sillrecept glaze pastarecept ramslöksolja rabarber festrätt kantareller frukost tartar gåsamiddag champagne ost och vin karl johan svamp fågelrecept västerbottensost vit sparris fisk&skaldjur mango picklat midsommarmat sorbet gåsmeny grön sparris kallrökt lax inläggning saffran alla hjärtans dag matjesill majonnäs flädersaft rotfrukter torskrecept sjögräsnudlar långkok pannkakor tomatsås grillat gin basilika kantarelltoast chutney, rödbetor majs saft kakor medelhavet tårta rom hollandaisesås brynt smör ramslöksrecept ostar parmesan scampi gös citrondessert hummerfond nässelsoppa julgodis äppeltarte lamm brunsås parmaskinka negroni vegetarisk pasta höstmat reportage bearnaisesås butternutpumpa ponzu matblogg julsill skaldjursfond picklad rödlök frittata grön ärtsoppa tartlett ansjovis potatispuré vaniljsås morötter rödkål pepparrotssmör flädersorbet calemare gravlaxsås tomatsalsa tomatsallad vaktelägg sojasås struvor paj med spenat och västerbottensost matvete mumma pannbiff romsås curry nektariner tosca bouillabaisse med havskräfta & aioli stekt strömming fastlagsbulle vit choklad grillad gås torskrecept, fiskrecept, torskrygg, fest pyttipanna smoothie med spenat mango och ingefära färskost mousse vitaminboost grillad entrecote ost, grillad flankstek rött vin sillinläggningar fiskfond ugnsrostade jästpannkakor daal lingon bresaola grillad abborre i folie rabarberpaj parmesanstänger recept potatismos citronmarinerad vinägrett hummer recept kalvbräss mexikanskt tomat- & jordgubbssallad melanzane björnbärsmarmelad egg toddy rimmad oxbringa torskrätt hälleflundra råstekt potatis halloncurd couscous kladdkaka apfelstrudel gåsagille bouillabaisse billig mat gäddqueneller gambero vegetarisk, rödlök foccacia ramslökspesto brytbröd senapscreme lussekatter tortillas majonnäas päron salmalax matjessill 5-minuterssill oxfond burgare kokosmjölk crème ninon indisk mat saint agur chokladflarn rödbetshummus gambas tournedos sockerkaka mangosallad bläckfisk gravad lax granola gratäng salsiccia mozzarella huvudrätt lasagne karamelliserad gulaschsoppa oxbringa rökt fikon rödvinssås lakritscheesecake granatäpple semlor biskvi gås, hasselbackspotatis potatisstomp kolakräm kesella smoothie vegetarisk pizza blomkål, heiße liebe pesto lättbakat körsbär getost