SPENATSALLAD MED KÖRSBÄR, HALLOUMICHIPS & ROSTADE MANDLAR

Den här enkla och fräscha salladen smakar förträffligt som en lätt sommarlunch eller som tillbehör till en grillad köttbit. Ett tips: den frasigt ungsrostade och tunt hyvlade halloumin funkar fantastiskt som drinktilltugg. Njut av sommaren!

Spenatsallad med körsbär, halloumichips och rostade mandlar
4 personer:
  • 1 dl mörk balsamvinäger
  • Saften från 1 ½ citron
  • 1 dl mandlar
  • Ca 30 körsbär
  • 2 påsar babyspenat á 65 g
  • Ca 100 g halloumi
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Hyvla halloumi med osthyvel i tunna skivor och placera på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Håll koll! Lägg osten att svalna på galler.
  3. Häll balsamvinäger och citronsaft i en kastrull och låt sjuda i ca 6-8 minuter tills vätskan tjocknar lite. Ta av från plattan och låt svalna. Glacen kommer tjockna ytterligare när den svalnat.
  4. Grovhacka mandlar och rosta dem i en het, torr panna. Låt svalna.
  5. Dela körsbären på hälften och kärna ur. Låt eventuellt rinna av lite på hushållspapper.
  6. Fördela spenaten på ett fat och ringla över ungefär hälften av glacen. Placera körsbär och halloumichipsen ovanpå och strö på mandeln.
  7. Ringla över resterande glace och dra slutligen några varv med svartpepparkvarnen över härligheten.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln